10 July 2011

Tree Top Walk,Sedim

Semalam sempena cuti
Yang Dipertua Negeri Pulau Pinang
kami beriadah dan meletihkan badan di Sungai Sedim
turut serta adik bongsu saya bersama anak isterinya






acara wajib-berposing kat papan tanda..





antara chalet2 yg disediakan...


sapa yg berani menginap di chalet mcm ni..hehhe






pengsan ke apa budak ni....




kali pertama ke sini
beberapa tahun lalu
saya cuma melangkah setapak demi setapak
dek takut dan gayat..


berjalan di atas pucuk pokok2...

berehat sebentar dgn Kit Kat..

kan best kalau ada pokok rambutan ke..langsat ke...
boleh la sambil berjalan sambil petik..sambil makan..




jangan pandang ke bawah








letihhhhhh...terasa bersimpul segala urat


perjalanan turun..


lepas penat ...berendam di air terjun...







nak jugak mencubaaaaa....
terseliuh kaki kang...




apalah erti berkelah tanpa makanan hehe

apam kukus yg comel
hasil air tangan biras saya




14 comments:

  1. Assalamualaikum Kamsiah

    condung papan tanda (the tree top walk) tuuuu kena sandar....he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. memang chumel apam kukus tu..
    alangkah bestnya dapat berkelah time2 macam ni...

    ReplyDelete
  3. Asalam..
    Wah..nampaknya tak pergi ke P Bersih tu ya..hehe gurau ja ya.

    Alamak bestnya tu..jalan2 dapat udara segar...

    Asalam..

    ReplyDelete
  4. wahhh akak dah sampai sana pun. saya pun teringin gak nak kesana, tapi ntah bila. dah byk kali bagitau en. abah nak kesana, tapi takde respond pun...hehehehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Kam,

    Akak dah lama miss berkelah macam ni. Masa anak masih kecil dulu selalu juga.

    Bestnya nampak air terjun tu.

    ReplyDelete
  6. Assalam kamsiah..akak tarik diri le..rasa seriau nak lalu atas jambatan macam tu..

    ReplyDelete
  7. Jernihnya air di sini,
    saya tak sempat singgah sini lagi.

    ReplyDelete
  8. Syoknya main air!! Lepas tu makan lepas tu mandi lagi!!

    ReplyDelete
  9. Assalamu'alaikum Kamsiah

    Seronoknya dapat mandi di sungai kan... teringat zaman kanak-kanak dulu sentiasa mandi di sungai biarpun setelah ada bekalan paip ke rumah-rumah. Kemudian selalulah juga berkelah

    ReplyDelete
  10. bestnye.. suka... ;)
    dapat pulak mandi-manda..

    ReplyDelete
  11. salam kamsiah,
    pandai pengurusan tempat tu buat kegerunan tang ketinggian jambatan gantung tu ..
    depa guna mm, tk pakai meter ,
    apapun gamba2 yg menarik.
    teringat plak kt sana ...
    hu..hu...

    ReplyDelete
  12. @Rozalicara shoot tu yg jadikannya kelihatan condong..

    ReplyDelete
  13. Bestnya dapat bersiar-siar macam ni. Saya ni jarang dapat pergi sbb suami susah sangat nak amik cuti.. Dalam keadaan sekarang lagi la dia tak boleh pergi..

    ReplyDelete
  14. aduyai, timm ni nma je org kulim..tree top walk sedim belum pi lagi..mndi kt sna pernh la..huhu..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.